26 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοέμβριος 2014, 16:49

Βροχερός ο καιρός και σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση

  • Για να μην σας ξεγελάσει σήμερα ο καιρός πάρτε ομπρέλα!

Γενικά άστατο καιρό με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός και στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 13°C, ενώ στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι, αναμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Ενώ προβλέπονται λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 4 έως 11 °C.

Στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές περιμένουμε στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα στο Ιόνιο οι βροχές θα ενταθούν. Άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 με τάση ενίσχυσης στο Ιόνιο από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 5 έως 13°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Κρήτη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 15°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 16°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.