25 Νοέμβριος 2014, 17:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοέμβριος 2014, 17:05

Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για το «πρέπει να φασιστοποιηθούμε»

  • Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για το «πρέπει να φασιστοποιηθούμε»

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Γιάννης Τζιφόπουλος.

Αίτια, οι δηλώσεις του σε παλιά τηλεοπτική του συνέντευξη, σε σταθμό της Κατερίνης, στην οποία σχολιάζοντας την κατάσταση στα πανεπιστήμια είχε πει –μεταξύ άλλων– ότι «κάπου-κάπου πρέπει να υπάρχουν και φασιστικές συμπεριφορές». Συμπλήρωσε δε ότι «πρέπει να πέφτει και καμία φάπα».

Το βίντεο με τις δηλώσεις Τζιφόπουλου το ανάρτησαν στο διαδίκτυο φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής, προκαλώντας αντιδράσεις στους πανεπιστημιακούς κύκλους.

Ο ίδιος ο καθηγητής, και πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη φράση απομονώθηκε επιλεκτικά από την όλη συζήτηση. Είπε, επίσης, ότι συνολικά το πνεύμα της συνέντευξης δεν συνάδει με τις φράσεις που του αποδόθηκαν, οι οποίες «ειπώθηκαν εν τη ρύμη του λόγου».

Με την πρυτανεία του ΑΠΘ να τελεί ακόμα υπό κατάληψη, με αίτημα τις ανοιχτές συνεδριάσεις της Συγκλήτου, και την ατμόσφαιρα να παραμένει τεταμένη, ο πρύτανης Περικλής Μήτκας έκανε δεκτή την παραίτηση του Γιάννη Τζιφόπουλου.