25 Νοέμβριος 2014, 10:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοέμβριος 2014, 10:47

24ωρη απεργία την Πέμπτη - Προβλήματα σε αεροδρόμια και λιμάνια

  • 24ωρη απεργία την Πέμπτη - Προβλήματα σε αεροδρόμια και λιμάνια

Με προβλήματα θα διεξαχθούν την Πέμπτη οι μετακινήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ως αντίδραση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, καμία πτήση δεν θα εκτελεστεί μεθαύριο από ή προς οποιονδήποτε ελληνικό προορισμό λόγω της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία προκειμένου να ενημερωθούν για το εάν και πότε θα γίνουν οι πτήσεις που ακυρώνονται.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν λιμενεργάτες, ναυτεργάτες, μηχανικοί και λοιπά σωματεία κλάδων της ναυτιλίας. Αυτό θα επιφέρει προβλήματα στη διεξαγωγή των δρομολογίων όλων των πλοίων, όπως και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση εμπορικών πλοίων.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στις τράπεζες. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Νοσοκομειακοί και γιατροί ΠΕΔΥ

Με αιτήματα τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών, την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου και ένα ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας καλεί τους γιατρούς του ΕΣΥ σε μαζική συμμετοχή στην απεργία η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος. Στην απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί του ΠΕΔΥ, ενώ και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους γιατρούς να απέχουν της εργασίας τους.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες. Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα συμβάλουν σε μια κοινή προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα έχει, όμως, ως επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Αύριο η 24ωρη των δημοσιογράφων

24ωρη απεργία πραγματοποιούν από αύριο στις 6 π.μ. έως μεθαύριο 6 π.μ. οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν την Πέμπτη από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Αντίστοιχες αναμένονται να είναι και οι απεργιακές αποφάσεις των εργαζόμενων στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό, το Τραμ και τον Προαστιακό.