24 Νοέμβριος 2014, 18:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2014, 18:05

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

  • Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Επιστολή με την οποία παραιτείται από τη θέση του προέδρου στο ΕΚΑΒ, έπειτα από θητεία 21 μηνών, απέστειλε στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Όπως ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το πρόσφατο περιστατικό στη Σάμο, όπου ένας 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών άφησε την τελευταία του πνοή περιμένοντας το ασθενοφόρο που έφτασε μετά από 75 λεπτά.

Ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το ΕΚΑΒ στο νησί δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό αφού το ένα ασθενοφόρο (ανά βάρδια) βρισκόταν καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο για την παραλαβή περιστατικού αεροδιακομιδής».

Και συνεχίζει: «Το ίδιο βράδυ, αργά από το γραφείο μου στο ΕΚΑΒ, εξέδωσα μια συλλυπητήρια επιστολή, όχι επειδή έπρεπε, αλλά επειδή ειλικρινά ένιωθα την ανάγκη να συμπαρασταθώ στη μάνα, στη γυναίκα και στα παιδάκια του αδικοχαμένου νέου. Επειδή ένιωθα την ανάγκη να τους πω πόσο άδικο είναι να συμβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα εν έτει 2014, επειδή ένιωθα την ανάγκη να τους εξηγήσω τις μεγάλες προσωπικές (και μόνο) προσπάθειες που έχω καταβάλει για να υπάρχει προνοσοκομειακή φροντίδα στη Σάμο άλλα και σε πολλές άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα».

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΕΚΑΒ στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει ότι το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στηρίζεται και ευδοκιμεί χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του.

«Προσπάθησα να τους ακολουθήσω σε αυτή την ατέρμονη προσπάθεια για καλύτερη παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά δυστυχώς αντιμετώπισα πληθώρα δυσκολιών και κακόβουλων παρεμβάσεων», γράφει ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Και καταλήγει: «Το χειρότερο όλων; Ενώ δεν είχα τη δέουσα συμπαράσταση, πλέον άρχισα να εισπράττω τόσο την αμφισβήτηση όσο και τον ωμό διοικητικό παραγκωνισμό από άτομα που πολύ αμφιβάλω ότι επιθυμούν την ευημερία του ΕΚΑΒ».