25 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοέμβριος 2014, 16:50

Κρύο, βροχές και χιόνια! Η πρόγνωση του καιρού

  • Κρύο, βροχές και χιόνια! Η πρόγνωση του καιρού

Τοπικές βροχές στα ανατολικά, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά με όμως γρήγορη εξασθένηση των φαινόμενων, περιμένουμε για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 13°C, ενώ στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, αναμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 10 °C.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Στις υπόλοιπες της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία ωστόσο στις νοτιότερες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι θα πνέουν ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 2 έως 13°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 16°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 16°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.