24 Νοέμβριος 2014, 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2014, 11:12

Από σήμερα οι αιτήσεις για το βοήθημα πολύτεκνων – Ποιοι το δικαιούνται

  • Από σήμερα οι αιτήσεις για το βοήθημα πολύτεκνων – Ποιοι το δικαιούνται

Άρχισε από σήμερα η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε 450 πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ.

Στις πολύτεκνες αγρότισσες θα καταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και θα τους δοθεί τιμητικός έπαινος. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας και οι αιτήσεις θα γίνονται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ έως και την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι:

  • πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης
  • κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, να έχουν γεννήσει τουλάχιστον τέσσερα τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω ανεξαρτήτως ηλικίας.
  • να είναι κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

    Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι, σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό μεγαλύτερο των 450 ατόμων, θα γίνει κλήρωση. Η διαδικασία ορίζεται με απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού.