24 Νοέμβριος 2014, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2014, 15:59

2ο Ποντίων League 2014-15. Το πρωτάθλημα αρχίζει!

  • 2ο Ποντίων League 2014-15. Το πρωτάθλημα αρχίζει!

Ξεκινάει σήμερα η αγωνιστική περίοδος του 2ου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος ποντιακών σωματείων! Η κλήρωση για την ανάδειξη των ομάδων που θα λάβουν μέρος στους ομίλους είχε γίνει πριν από μερικές ημέρες.

Μετά την επιτυχία που είχε το περσινό πρωτάθλημα, το τμήμα νεολαίας του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Οι Ακρίτες του Πόντου» για δεύτερη χρονιά διοργανώνει το Ποντίων League, με στόχο, εκτός από τη διασκέδαση μέσω του αθλητισμού, την ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ των ποντιακών σωματείων.

«Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που ξεκίνησε πέρυσι με τη συμμετοχή ποντιακών συλλόγων της Βόρειας Ελλάδας και φέτος έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί ο αριθμός των μετεχόντων», ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της νεολαίας του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Οι Ακρίτες του Πόντου», Δημήτρης Δαμιανίδης.

Στη διαδικασία κλήρωσης των ομίλων παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες Του Πόντου», Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, καθώς και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Μιχάλης Λεοντιάδης, ο οποίος έκανε την κλήρωση. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι βασικοί κανόνες για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και έγινε η επίσημη αναγγελία έναρξης.

Η αγωνιστική περίοδος ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων, οι οποίες κληρώθηκαν σε τρεις ομίλους για την πρώτη φάση του πρωταθλήματος. Οι αγώνες θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Α.Ο. ΛΕΟΝΤΕΣ, που βρίσκονται στην Περιφερειακή Οδό, στον κόμβο Ευκαρπίας (έναντι νοσοκομείου Παπαγεωργίου).

Οι σύλλογοι που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα είναι οι εξής:
Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Ποντιακός Σύλλογος Αυγής, Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού, Ποντιακός Σύλλογος Φιλύρου, Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών, Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βόρειας Ελλάδας, Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων, Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου, Ποντιακός Σύλλογος Ασκού, και η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα αγώνων:
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, 21:00: Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου - Ένωση Ποντίων Πολίχνης
Τρίτη 25 Νοεμβρίου, 21:00: Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης - Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, 21:00: Ποντιακός Σύλλογος Αυγής - Ποντιακός Σύλλογος Φιλύρου
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, 21:00: Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών - Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»
Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, 21:00: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης - Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού

Gallery