24 Νοέμβριος 2014, 14:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2014, 14:13

Διεθνές Φόρουμ στη Μόσχα αφιερωμένο στη Γενοκτονία

  • Διεθνές Φόρουμ στη Μόσχα αφιερωμένο στη Γενοκτονία
    Το μνημείο της αρμενικής Γενοκτονίας στο Ερεβάν

Νίκος Σιδηρόπουλος – Ανταπόκριση από τη Μόσχα

«Η Γενοκτονία στην ιστορική μνήμη των λαών και στους σύγχρονους πληροφοριακούς πολέμους». Αυτός είναι ο τίτλος διεθνούς συνεδρίου που θα γίνει την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στη Μόσχα, με τη συμμετοχή εξεχόντων Ελλήνων. Ανάμεσά τους ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Φωτιάδης, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης, ο Αρχιμήδης Σαχμπάζοφ, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας, και η διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Μόσχας Θεοδώρα Γιαννίτση.

Διοργανωτές του φόρουμ είναι το Ινστιτούτο «Δίκαιος Κόσμος», το Κέντρο Μελέτης Θρησκείας και Θρησκευτικής Ανοχής (Βελιγράδι, Σερβία), το Ινστιτούτο Αφρικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ο Ρωσοαρμενικός Σύνδεσμος και ο Ρωσικός Σύνδεσμος πολιτικής επιστήμης (Ρωσική Ακαδημία Πολιτικών Επιστημών).

Στο φόρουμ θα εκπροσωπηθούν πολιτικά κόμματα και αντιπροσωπείες πολιτών εθνικοτήτων που έχουν υποστεί γενοκτονία (Έλληνες, Ασσύριοι, Αρμένιοι, Εβραίοι).

Οι θεματικές του φόρουμ είναι:

  • Ξεπερνώντας τις συνέπειες της Γενοκτονίας. Ο σχηματισμός της εθνικής και πολιτισμικής ανοχής στον σύγχρονο κόσμο.
  • Η Γενοκτονία στην ιστορική συνείδηση των λαών και η κατάσταση στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία.
  • Η Γενοκτονία στα ΜΜΕ: Από τη χειραγώγηση της μαζικής συνείδησης στην αντικειμενική ιστορική εικόνα.
  • Πολιτικές και νομικές πτυχές της αναγνώρισης της Γενοκτονίας.