24 Νοέμβριος 2014, 08:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2014, 09:02

Μετέωρο βήμα και συμμαχίες των ΑΝΕΛ στο δρόμο για τις κάλπες

  • Μετέωρο βήμα και συμμαχίες των ΑΝΕΛ στο δρόμο για τις κάλπες
    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος σηκώνει μια ελληνική σημαία αμέσως μετά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος

Το δεύτερο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων που έγινε το Σαββατοκύριακο δεν θύμιζε σε τίποτε αυτό που είχε γίνει πριν δυο χρόνια. Οι αποχωρήσεις συνολικά οκτώ βουλευτών από τους 20 που είχαν εκλέξει σίγουρα δεν μπορούν να  κάνουν αισιόδοξο τον Πάνο Καμμένο για το μέλλον του κόμματός του.

Μέχρι τώρα έχουν αποχωρήσει οι Κώστας Μαρκόπουλος, Γιάννης Κουράκος, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Βασίλης Καπερνάρος, Μίκα Ιατρίδη και Ραχήλ Μακρή στερώντας από τους ΑΝΕΛ ισχυρές αναφορές  σε εκλογικές περιφέρειες. Εάν σε αυτό προστεθούν οι χαμηλές πτήσεις στις δημοσκοπήσεις, η διαφοροποίηση του Παναγιώτη Μελά (που υποστηρίζει ότι υπάρχουν και άλλοι που διαφωνούν) στο θέμα της εκλογής Προέδρου κάνουν το βήμα προς τις κάλπες να μοιάζει μετέωρο.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πάνος Καμμένος «ποντάρει» στο να μεταμορφωθεί στον μελλοντικό κυβερνητικό εταίρο σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον ανοικτά και οι δυο πλευρές μιλούν για συνεργασία την επόμενη ημέρα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση οι ΑΝΕΛ ξεκαθάρισαν και στο ψήφισμα του συνεδρίου τους ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας, ώστε να οδηγηθεί ο τόπος σε εκλογές. Μοναδική παραφωνία στη... γραμμή, τουλάχιστον δημόσια, ήταν ο Παναγιώτης Μελάς που δεν ψήφισε υπέρ της απόφασης και αποδοκιμάστηκε από τους συνέδρους.