23 Νοέμβριος 2014, 20:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2014, 21:02

Τι συζήτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο

  • Τι συζήτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο
    Στο Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγό του Τζιλ.

Δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Φανάρι και έγινε σε θερμό κλίμα. Η συζήτηση είχε επίκεντρο την κατάσταση της χριστιανικής ορθοδόξου μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, των χριστιανών στη Μέση Ανατολή αλλά και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Πηγές του Πατριαρχείου ανέφεραν ότι καθώς ο Μπάιντεν μετέβη στην Τουρκία από την Ουκρανία συζήτησε με τον Πατριάρχη και την κατάσταση της ορθοδόξου εκκλησίας εκεί.

Προσερχόμενος στο Πατριαρχείο, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος εξήρε την προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη. «Αυτός ο άνθρωπος κάνει πράξη αυτά που λέει» δήλωσε στους δημοσιογράφους. Παλαιότερα ο Τζο Μπάιντεν είχε πει πως η προσωπικότητα του κ. Βαρθολομαίου τον εντυπωσιάζει όσο τον είχε εντυπωσιάσει εκείνη του Νέλσον Μαντέλα.

Τον Αμερικανό αξιωματούχο συνόδευε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα, η σύζυγός του και συνεργάτες του, ενώ τον Πατριάρχη περιστοίχιζαν μεταξύ άλλων οι μητροπολίτες Προύσης Ελπιδοφόρος -επικεφαλής της Σχολής της Χάλκης- και Σηλυβρίας Μάξιμος.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε τον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου ξεναγήθηκε από τον Πατριάρχη.