24 Νοέμβριος 2014, 07:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2014, 16:03

Καιρός χειμωνιάτικος με τα πρώτα χιόνια

  • Χαμηλές θερμοκρασίες και την Πέμπτη – Πού θα χιονίσει

Τοπικές βροχές στα ανατολικά κυρίως από το βράδυ και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα 24 Νοεμβρίου η ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στο Αιγαίο θα πνέουν βορειάδες 6 με 7 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια κυρίως από αργά το βράδυ. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7. Θερμοκρασία: 8 - 14 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ. Από το βράδυ θα πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι Α – ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Καιρός γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις αρχικά στα νότια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από αργά το βράδυ οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία μεταξύ 2 και 15 βαθμών Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια, οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Θα πνέουν βοριάδες 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.