22 Νοέμβριος 2014, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2014, 14:07

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Παναγία του Πέραν

  • Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Παναγία του Πέραν

Σε μια λαμπρή τελετή προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, έγινε ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στον ιστορικό ναό της Παναγίας του Πέραν στην κοινότητα Σταυροδρομίου.

Ο κ.Βαρθολομαίος τέλεσε την καθιερωμένη θεία λειτουργία για τα Εισόδια της Παναγίας ενώ το κήρυγμα έγινε από τον Μητροπολίτη Σεβαστείας Δημήτριο. Στη λειτουργία παραβρέθηκαν συμπροσευχόμενοι ιερωμένοι, παράγοντες της oμογένειας, πλήθος κόσμου από την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα αλλά και μαθητές μεταξύ των οποίων απόφοιτοι του Ζωγραφείου Λυκείου των ετών 1964 έως και 1974 .

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αειμνήστου Χρηστάκη Ζωγράφου, ιδρυτή του Ζωγραφείου, ενώ ακολούθησαν ομιλίες. Στη συνέχεια, η κοινότητα Σταυροδρομίου παρέθεσε τιμητική δεξίωση. 

Το απόγευμα, ο κ. Βαρθολομαίος παρέστη στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Τότε οι Νεκροί πεθαίνουν, όταν τους λησμονούν» σε αίθουσα της Πόλης. Το ντοκιμαντέρ έχει θέμα το κοιμητήριο των Ρωμιών της Πόλης στο Σισλί.