21 Νοέμβριος 2014, 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2014, 14:35

Σκότωνε τους συζύγους της για να τους κληρονομήσει

  • Σκότωνε τους συζύγους της για να τους κληρονομήσει

Η υπόθεσή της μονοπωλεί το ενδιαφέρον τον ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης εδώ και περίπου 72 ώρες. Η Σισάκο Κακέχι συνελήφθη από την αστυνομία επειδή θεωρείται ύποπτη για τη δολοφονία των συντρόφων της προκειμένου να τους κληρονομήσει.

Ο σύζυγος νούμερο 4, ο 75χρονος Ισάο Κακέχι, πέθανε τον Δεκέμβριο του 2013 δηλητηριασμένος με κυάνιο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μέχρι να τον παντρευτεί η πρώην τραπεζική υπάλληλος, που διατηρούσε δεκάδες λογαριασμούς με διαφορετικά ονόματα, ήταν χρεωμένη έως το λαιμό. Ρεπορτάζ της εφημερίδας Yomiuri αναφέρει ότι είχε χάσει μέρος της περιουσίας της σε κακές οικονομικές επενδύσεις.

Η Κακέχι, η «μαύρη χήρα» όπως την αποκαλούν, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο θάνατο και των τεσσάρων συζύγων της. Παρ’ όλα αυτά είχε κληρονομήσει συνολικά 6,7 εκατ. ευρώ από ασφάλειες ζωής, τραπεζικές καταθέσεις και ακίνητα.

Πλέον οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζουν στον αν εκτός από τους νόμιμους συζύγους και διάφοροι σύντροφοι της 67χρονης ήταν εξίσου… άτυχοι! Η εφημερίδα Asahi επικαλούμενη αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι η «μαύρη χήρα» επί 20 χρόνια είχε σχέσεις με σχεδόν δέκα άνδρες από τους οποίους οι επτά κατέληξαν νεκροί. Τους περισσότερους τους είχε γνωρίσει μέσω γραφείων συνοικεσίων. Αυτό που έψαχνε ήταν «ηλικιωμένους, πλούσιους και χωρίς παιδιά που ζούσαν μόνοι». Η Κακέχι φέρεται να εξειδίκευε την προτίμησή της και σε κάποιον που υπέφερε από «κάποια αρρώστια».

Ο τελευταίος γάμος της δεν την εμπόδισε να ξεκινήσει και πάλι το κυνήγι, αφού είχε ήδη σχεδιάσει ραντεβού με τον επόμενο που πληρούσε τα κριτήρια. Η Nikkan Sports Daily γράφει ότι διατηρούσε σχέση με διάφορους άνδρες ακόμα και όσο ήταν παντρεμένη με τον τέταρτο σύζυγο.

Χθες, κατά την αστυνομική έρευνα στο σπίτι της στο Κιότο, ίχνη κυανίου βρέθηκαν στα σκουπίδια. Αστυνομικοί εντόπισαν, επίσης, ιατρικά βιβλία και εργαλεία χορήγησης φαρμάκων.

Η 67χρονη Γιαπωνέζα κίνησε το ενδιαφέρον των αρχών όταν αποφασίστηκε να γίνει νεκροψία στον τελευταίο σύζυγο. Είχαν μόλις συνειδητοποιήσει ότι ο προηγούμενος σύντροφός της είχε πεθάνει ξαφνικά τον Σεπτέμβριο του 2013 ύστερα από δείπνο του ζεύγους σε εστιατόριο.

Η αστυνομία πλέον την θεωρεί ύποπτη για τη δολοφονία τουλάχιστον έξι συντρόφων της, ωστόσο δεν θεωρείται ύποπτη για το θάνατο του πρώτου της συζύγου, το 1994, όταν αυτός ήταν 54 ετών.