13 Ιούνιος 2013, 18:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:31

Στο Άγιο Όρος εκδρομή 140 γυναίκες!

  • Το Άγιο όρος ζητά εξαίρεση από τη φορολογία

Περίπλου της ανατολικότερης χερσονήσου της Χαλκιδικής, της μοναδικής αυτόνομης και αυτοδιοικούμενης περιοχής του ελληνικού κράτους, πραγματοποίησαν γυναίκες ύστερα από πρωτοβουλία μητροπολίτη.

Ως γνωστόν, στο έδαφος του Αγίου Ορους απαγορεύεται να πατήσει γυναικείο πόδι, αφού ισχύει το άβατο. Τον περίπλου του Αγίου Ορους πραγματοποίησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας με 140 κυρίες από τον Κύκλο Νέων Μητέρων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης. Ξενοφωντινοί πατέρες (δηλαδή από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος) προσέγγισαν το καράβι, ενώ ήταν εν πλω, και εξέθεσαν ιερά λείψανα της Ιεράς Μονής προς προσκύνηση. Η Μονή Ξενοφώντος είναι κτισμένη πάνω στη θάλασσα, ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Αγίου Παντελεήμονος, στη δυτική πλευρά του Αγίου Ορους και είναι αφιερωμένη στον Αγιο Γεώργιο.

Κάτω από τη φωτεινή νεφέλη της Παναγίας, μέσα στις ευχές του δεσπότη, με συνοδεία το πέταγμα των γλάρων, οι νεαρές κυρίες έζησαν στιγμές ιδιαίτερα συγκινητικές και κατανυκτικές. Στο τέλος της εκδρομής έλαβαν από τα χέρια του σεβασμιότατου ως αναμνηστικό ενθύμιο της εκδρομής μια εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας. Η εκδρομή τελείωσε με την επιθυμία των γυναικών η επόμενη εκδρομή να είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από συστάσεως της μοναστικής πολιτείας του Αθω, εκτός από τις γυναίκες, απαγορεύονται και πάσης φύσεως ζώα θηλυκού γένους.

Πηγή: espressonews.gr