21 Νοέμβριος 2014, 14:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2014, 14:03

Το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο Περιστέρι

  • Το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο Περιστέρι
    φωτ.: Μανώλης Καζεράκης
  • Έτοιμη η Κύπρος να υποδεχθεί για πρώτη φορά την εικόνα της Παναγίας Σουμελά
    φωτ.: Μανώλης Καζεράκης

Σε κλίμα βαθύτατης κατάνυξης συνεχίζεται το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στο Περιστέρι.

Μετά την επίσημη υποδοχή της εικόνας χθες το απόγευμα, εκατοντάδες πιστοί κάθε ηλικίας, Πόντιοι και μη, προσέρχονται στη χάρη Της και προσκυνούν συγκινημένοι το ιερότερο σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η ιερή εικόνα θα φιλοξενηθεί στο ναό της Ευαγγελιστρίας μέχρι τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, τιμητικό άγημα από την Ένωση Ποντίων Περιστερίου θα βρίσκεται δίπλα στην εικόνα.

Πολλές είναι και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του θρησκευτικού αυτού γεγονότος. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή πρωί το πρόγραμμα περιλαμβάνει λειτουργίες και παρακλήσεις. Το απόγευμα της Κυριακής όμως, στις 18:30, ο Ευξείνιος Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος, με δάσκαλο τον Δημήτρη Καρασαββίδη, θα παρουσιάσει τραγούδια του Εύξεινου Πόντου στην κεντρική πλατεία του Περιστερίου. Θα ακολουθήσουν χοροί από την Ένωση Ποντίων Περιστερίου, η οποία θα χορέψει και το απόγευμα της Δευτέρας, στις 17:00, πριν από την αναχώρηση της εικόνας της Παναγίας.