13 Ιούνιος 2013, 13:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:31

Απίστευτο application για όσους έχουν κατοικίδια

  • Απίστευτο application για όσους έχουν κατοικίδια

Οι λάτρεις των σκύλων και των γάτων θα μπορούν να διασφαλίζουν ότι τα κατοικίδιά τους ασκούνται και διατρέφονται σωστά χάρη σε μία νέα εφαρμογή για το κινητό τηλέφωνο που θα εντοπίζει πόση ώρα το ζώο παίζει, τρέχει, κοιμάται και τρώει.

Ονομάζεται Whistle και είναι μία εφαρμογή για το iPhone που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα. Με την βοήθεια ενός πομπού στο κολλάρο του σκύλου, η εφαρμογή μπορεί να εντοπίζει τις αλλαγές στις κινήσεις του μέσα στη μέρα και να συγκρίνει, μάλιστα, την δραστηριότητά του με εκείνη άλλων σκύλων της ίδια ράτσας.

Η εφαρμογή κατασκευάστηκε με την βοήθεια κτηνιάτρων και στοχεύει στο να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να εντοπίζουν από τα πρώτα στάδια τα προβλήματα υγείας του σκύλου τους εμφανίζοντας τις αλλαγές στην δραστηριότητα και την συμπεριφορά του και συγκρίνοντάς την με εκείνη άλλων ζώων της ίδιας ηλικίας, ράτσας και βάρους.

Η εφαρμογή, για παράδειγμα, ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του ζώου για τυχόν αλλαγές στην συμπεριφορά του, όπως για παράδειγμα αν ξαφνικά ξυπνάει στη μέση της νύχτας.

Η συσκευή θα κοστίζει σχεδόν 100 δολάρια, ενώ η εφαρμογή στο κινητό είναι δωρεάν.

Πηγή: newsit.gr