21 Νοέμβριος 2014, 12:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2014, 12:11

Γυμνές γυναίκες αλέθονται σε μπλέντερ! Η φρίκη στο βιβλίο της Ε΄ Δημοτικού

  • Γυμνές γυναίκες αλέθονται σε μπλέντερ! Η φρίκη στο βιβλίο της Ε΄ Δημοτικού

Χρειάστηκε για μια ακόμα φορά να αντιδράσει ο κόσμος διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του Τύπου, πριν οι αρμόδιοι κινητοποιηθούν για να διορθώσουν μια απαράδεκτη ανοησία: μια φρικιαστική εικόνα στο σχολικό βιβλίο 10χρονων παιδιών!

Η συγκεκριμένη εικόνα που δείχνει γυμνά κορμιά γυναικών να αλέθονται σε ένα μπλέντερ(!) εμφανίζεται στη σελίδα 19 του βιβλίου Φυσικής της Ε΄ Δημοτικού και χρησιμοποιήθηκε, μαζί με άλλες εικόνες, για την εικονογράφηση του κεφαλαίου που αναφέρεται στα μίγματα.

Πρόκειται για έργο του Ιάπωνα καλλιτέχνη Άιντα Μακότο, ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους εκφραστές της σύγχρονης ιαπωνικής τέχνης, αλλά ασφαλώς για άλλο κοινό.

Μετά τις αντιδράσεις, το υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή να αποσυρθεί άμεσα η εικόνα από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου και να αφαιρεθεί κατά την επανεκτύπωση του βιβλίου.

Σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος αναφέρει ότι κατά γενική ομολογία πρόκειται για ένα πολύ καλό βιβλίο και ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η πρόθεση να προβληθεί η εικόνα ενός έργου τέχνης με αυτό το περιεχόμενο.

Οι συγγραφείς, από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι έλαβαν την εικόνα από επίσημη ιστοσελίδα, όπως και εκατοντάδες άλλες, χωρίς ποτέ να υποψιαστούν για το περιεχόμενο του μπλέντερ.

Επρόκειτο, δηλαδή, περί αβλεψίας...