21 Νοέμβριος 2014, 11:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2014, 11:28

Νέο κύμα καταλήψεων στα ΑΕΙ – Πρόβλημα και με τις μετεγγραφές

  • Νέο κύμα καταλήψεων στα ΑΕΙ – Πρόβλημα και με τις μετεγγραφές

Μετά τη Νομική, την πρυτανεία του ΕΜΠ, την κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας και το Οικονομικό της Νομικής, στο χορό μπαίνουν το Μαθηματικό, η ΑΣΟΕΕ και σχολές του ΕΜΠ.

Παρά την προσπάθεια της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών να κατευνάσει τα πνεύματα όσον αφορά τις προθέσεις και τους στόχους της με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας για τους φοιτητές, το κύμα των καταλήψεων στις σχολές της Αθήνας συνεχώς «φουσκώνει».

Ήδη στους τέσσερις πανεπιστημιακούς χώρους (Κοσμητεία Επιστημών Υγείας, Οικονομικό Νομικής, Νομική σχολή, πρυτανεία ΕΜΠ) που τελούν υπό κατάληψη, από σήμερα προστίθενται το Μαθηματικό, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) αλλά και σχολές του ΕΜΠ. Σε κατάληψη βρίσκονται σχολές και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο.

Θ. Φορτσάκης: «Πώς θα διδάξουμε τόσο κόσμο;»

Πρόβλημα στο χώρο της εκπαίδευσης έχει δημιουργηθεί και με τις μετεγγραφές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την επίκληση έλλειψης προσωπικού και πόρων.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος τη Δευτέρα - μαζί με άλλους πρυτάνεις - θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, επαναφέρει το ζήτημα του αριθμού των εισακτέων και των μετεγγραφών, καλώντας την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Μιλώντας το πρωί στο Mega δήλωσε: «Δεν είπαμε ότι δεν θα εγγράψουμε τους φοιτητές, γιατί αυτό λέει ο νόμος, αλλά οι νόμοι πρέπει να εκδίδονται βάσει πραγματικότητας. Πώς θα πάρουν πτυχία αυτά τα παιδιά; Θα τους εγγράψουμε, αλλά δεν μπορούμε να τους διδάξουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά η πολιτεία θα πρέπει να μας βοηθήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ