21 Νοέμβριος 2014, 11:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2014, 11:33

Η... ξεχασιάρα Σαββαΐδου και το επίδομα θέρμανσης

  • Η... ξεχασιάρα Σαββαΐδου και το επίδομα θέρμανσης

Άλλη μια «γκάφα» της Γενικής Γραμματείας Εσόδων έχει γίνει αιτία να ταλαιπωρούνται τουλάχιστον 500.000 συμπολίτες μας. Αυτή τη φορά η κυρία Σαββαΐδου... ξέχασε να εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο που θα προέβλεπε ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης δεν μπορεί να κατασχεθεί, δεν υπόκειται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το ελληνικό Δημόσιο! Αποτέλεσμα, να μην έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων που υπέβαλαν αιτήσεις χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης έως τα τέλη Οκτωβρίου η προβλεπόμενη προκαταβολή.

Η προκαταβολή και το επίδομα θα έπρεπε κανονικά να κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών μετά την παρέλευση 20ημέρου. Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 0,35 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου που θα αγοράζει ο δικαιούχος, και ότι η ποσότητα για την οποία θα χορηγείται το επίδομα καθορίστηκε στα 25 λίτρα ανά τ.μ. στην Α΄ ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στη Β΄ ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στη Γ΄ ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στη Δ΄ ζώνη.
Το ανώτατο όριο επιφάνειας για το οποίο θα χορηγείται το επίδομα είναι τα 120 τ.μ. Βάσει των εν λόγω κριτηρίων τα συνολικά ποσά του επιδόματος θα κυμανθούν από 52,50 έως και 1.050 ευρώ.