12 Ιούνιος 2013, 17:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:31

Ο Ερντογάν τα βάζει με το Twitter!

  • Τουρκικό θράσος μέσα στην Αθήνα

Σε μια προσπάθεια φίμωσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να επιδίδεται ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το μεγάλο κύμα αμφισβήτησης της ισλαμικής του ατζέντας του.

Συγκεκριμένα, έβαλε στο στόχαστρο το Twitter, το οποίο μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε χαρακτηρίσει "το μεγαλύτερο βάσανο των κοινωνιών".

Στενός συνεργάτης του Ερντογάν δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στη λήψη νομικών περιορισμών σχετικά με τη χρήση του, τονίζοντας ότι "τα ψέματα του twitter είναι πιο θανάσιμα και από παγιδευμένα αυτοκίνητα".

"Μία βομβιστική επίθεση θα έχει περιορισμένες επιπτώσεις, όμως ένα "τιτίβισμα" με ψέμματα και αναλήθειες μπορεί να πυροδοτήσει ένα τεταμένο κλίμα. Εάν θέλουμε πράγματι να χρησιμοποιήσουμε τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα πρέπει μέσω αυτών να συνωμοτούμε ούτε και να ανατρέπουμε μια κυβέρνηση", πρόσθεσε ο Γιαλσίν Ακντογάν.

Το ενδεχόμενο επιβολής νομοθετικών ρυθμίσεων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης του Κεντρικού Συμβουλίου Λήψης και Εφαρμογής Αποφάσεων του κόμματος του Ερντογάν στις 8 Ιουνίου, μετά την μαζική διάδοση των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί σε πολύ μεγάλο βαθμό μέσω του Twitter.

"Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να μπουν σε τάξη. Κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις θα μπορούσαν να επιβληθούν. Οι άνθρωποι πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη των όσων γράφουν. Αν η συνέπεια αυτού που γράφουν είναι η λεηλασία ενός καταστήματος ή το κάψιμο ενός οχήματος, εκείνος που το έγραψε πρέπει να αναλάβει το κόστος", δήλωσε στην εφημερίδα ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπεύθυνος για τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα, Αλί Σαχίν.

Πηγή: nooz.gr