21 Νοέμβριος 2014, 10:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2014, 10:23

Σάμος: Ξεψύχησε στο δρόμο περιμένοντας το ασθενοφόρο!

  • Σάμος: Ξεψύχησε στο δρόμο περιμένοντας το ασθενοφόρο!

Κι όμως το 2014 χάνονται ακόμη ζωές εξαιτίας ελλείψεων στον τομέα της υγείας. Στη Σάμο χθες, 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών από τον Άγιο Κωνσταντίνο, ξεψύχησε στο δρόμο περιμένοντας μιάμιση ώρα το ασθενοφόρο!

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 17:45 όταν ο 34χρονος, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλο, έχασε τον έλεγχο για άγνωστους λόγους και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Κλήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ από κάτοικο που πρόστρεξε σε βοήθεια και διαπίστωσε ότι ο άνθρωπος είχε ακόμη τις αισθήσεις του.

Το ασθενοφόρο έφθασε μετά μιάμιση ώρα

Το ένα ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να φθάσει στο σημείο, μετά από μιάμιση ώρα, όταν πια ο 34χρονος είχε ξεψυχήσει.

Με παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Σάμου ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού, αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο της Ταξιαρχίας στελεχωμένο με δυο γιατρούς του νοσοκομείου, ήταν πια πολύ αργά! Ο 34χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του i-samos.gr ήταν άνεργος κι εκείνη την ώρα κατευθυνόταν προς τον τσοπάνη πατέρα του για να τον βοηθήσει με τα ζώα, είχε ξεψυχήσει στο οδόστρωμα σκεπασμένος επί μιάμιση ώρα με μια κουβέρτα.

«Υπάρχουν δύο ασθενοφόρα στο νησί αλλά μόνο ένας οδηγός»

Ο διοικητής του νοσοκομείο της Σάμου Γιώργος Ραγκούσης μιλώντας το πρωί στον Ant1 είπε αναφερόμενος στο περιστατικό: «Δυστυχώς δεν υπάρχει στη Σάμο επαρκές πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Έχουμε δύο ασθενοφόρα, αλλά έναν οδηγό. Το νοσοκομείο όμως δεν έχει σχέση με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Έχω κάνει όλες τις αναφορές που πρέπει».

Τέσσερα παιδιά όμως έμειναν χωρίς πατέρα…