20 Νοέμβριος 2014, 18:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2014, 18:54

Το Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου σε δυο Έλληνες δημοσιογράφους

  • Το Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου σε δυο Έλληνες δημοσιογράφους

Διεισδυτική ματιά και αλήθεια. Χαρακτηριστικά ευδιάκριτα στις δουλειές των συναδέλφων Μανώλη Κακλαμάνου και Γιώργου Μουτάφη, που δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα. Ίσως για αυτό φέτος τιμώνται με το Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014 από την οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα.

Το αυστριακό τμήμα της οργάνωσης ξεχώρισε άρθρο του Μανώλη Κακλαμάνου σχετικό με τη διαφθορά στην ελληνική πολιτική και το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Μουτάφη με τίτλο «Φυγή από την Ελλάδα» που αφορά στη φυγή παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα, ύστερα από δυσμενείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.

Το βραβείο θα τους απονεμηθεί σε ειδική εκδήλωση στις 11 Δεκεμβρίου στη Βιέννη.

Το «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου - Ένα μήνυμα για την Ευρώπη» απονέμεται από το 2001 κάθε χρόνο σε δημοσιογράφους, πολιτικούς αρθρογράφους και ανταποκριτές της νοτιοανατολικής Ευρώπης και από γειτονικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λαμβάνονται υπόψη κριτικές, ενημερωτικές και ερευνητικές δημοσιεύσεις που καλύπτουν θέματα πολιτικής, ελευθερίας του Τύπου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαφθοράς, ή άλλων συναφών κοινωνικών ζητημάτων. Το βραβείο φέτος είχε προκηρυχθεί αποκλειστικά για δημοσιογράφους από την Ελλάδα.