12 Ιουνίου 2013, 08:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτεμβρίου 2014, 20:31

Άστατος ο καιρός για σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου

  • Κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες σαρώνει τη χώρα

Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες, στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες στο Βόρειο και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά, κυρίως στη Στερεά, στη Δυτική Θεσσαλία, στην Ανατολική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο, και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνούν τους 20 βαθμούς, από 15 έως 27 στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, κυρίως μετά το μεσημέρι, με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, ενισχυόμενοι το βράδυ σε μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ.

Βροχερό καιρό με πιθανότητα καταιγίδων, περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.