21 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2014, 07:29

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός, μικρή πτώση της θερμοκρασίας

  • Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση

Γενικά αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια περιμένουμε για σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Μόνο στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 18°C.

Αίθριο καιρό αναμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 14°C.

Στη δυτική και Κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα περιμένουμε στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18°C, ενώ βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην περιοχή της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας και ανατολικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 19°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 19°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.