20 Νοέμβριος 2014, 13:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2014, 13:21

Καταστροφές από τη πλημμύρα στον Έβρο (βίντεο)

  • Καταστροφές από τη πλημμύρα στον Έβρο (βίντεο)

Υπερχείλιση του ποταμού φοβόντουσαν οι κάτοικοι στον Έβρο, πλημμύρισαν όμως από τη σφοδρότατη καταιγίδα που έπληξε χθες τους δήμους Διδυμοτείχου και Σουφλίου.

Σύμφωνα με το thrakinea.gr η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε καταστροφές σε πενήντα σπίτια και επιχειρήσεις στους δήμους αυτούς.
Διδυμότειχο, Σοφικό, Λάβαρα, Κισσάριο, Αμόριο, Ισαάκιο, Ελληνοχώρι είναι κυρίως οι περιοχές με τα περισσότερα προβλήματα.

Ολική καταστροφή σε μηχανήματα και ανταλλακτικά, καταγράφηκε σε συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων στην ανατολική περιοχή του βόρειου κόμβου Διδυμοτείχου, με τον ιδιοκτήτη να χάνει την περιουσία του για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο.

Στην περιοχή, κατασκευάζεται αγωγός, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα τα νερά να μη βρίσκουν διέξοδο. Αντλίες τρακτέρ και πυροσβεστικά οχήματα προχωρούσαν σε συνεχείς αντλήσεις νερού από την περιοχή του αναχώματος, όπου εγκλωβίστηκαν κάτοικοι μέσα στα σπίτια τους, χωρίς όμως να κινδυνεύσουν.

Δεκαπέντε πυροσβεστικά οχήματα από όλο τον Έβρο, έσπευσαν στις πλημμυρισμένες περιοχές, ενώ αυτοψία έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και άκουσε τα παράπονα των πληγέντων.