20 Νοέμβριος 2014, 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2014, 11:16

Τώρα φορολογούν και τους αιμοδότες!

  • Τώρα φορολογούν και τους αιμοδότες!

Στη φορολόγηση και των εθελοντών αιμοδοτών προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας, οι σύλλογοι εθελοντικής αιμοδοσίας καλούνται πλέον να καταβάλουν στις εφορίες τέλος επιτηδεύματος! Στο κείμενο-καταγγελία που αναρτήθηκε στο kavalapress.gr, τονίζει ότι δεν μπορεί να «ματώσει» και οικονομικά, για αυτό και θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο!

«Η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ε. Καβάλας αποτελεί μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία συστάθηκε προσφάτως με σκοπό την προώθηση του ιδανικού του εθελοντισμού μέσω της αιμοδοσίας, προς κάλυψη των αυξημένων καθημερινά αναγκών της χώρας μας στο υπερπολύτιμο αγαθό του αίματος.

Οι αιμοδότες της Καβάλας καλούν την πολιτεία «να αντιληφθεί, έστω και καθυστερημένα, τις ευθύνες απέναντι σε υγιείς προσπάθειες τοπικών κοινωνιών με άμεσα κοινωνικά οφέλη και υψηλά ιδεώδη και ζητούν την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών, ώστε να δύνανται οι τελευταίες να συνεχίζουν την αξιόλογη δράση τους χωρίς τη «δαμόκλειο σπάθη» του οικονομικού «στραγγαλισμού» τους, πριν οδηγηθούν στον νομοτελειακό αφανισμό τους».