20 Νοέμβριος 2014, 09:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2014, 09:42

Ο Σύλλογος Ποντίων Ντίσελντορφ σε εκδήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

  • Ο Σύλλογος Ποντίων Ντίσελντορφ σε εκδήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Υψηλή ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ενοριακό κέντρο του Αγίου Ανδρέα στο Ντίσελντορφ, την Κυριακή, με θέμα «Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα». Ενεργό συμμετοχή στη διεξαγωγή της εκδήλωσης είχε και ο Σύλλογος Ποντίων Ντίσελντορφ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν οι: Μανώλης Γλέζος, Δαμιανός Βασιλειάδης, Αριστομένης Συγγελάκης, Κώστας Παπαδάκης και Νότης Μαριάς.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν αναλυτικά στις ελληνικές αξιώσεις, παρουσίασαν στοιχεία τεκμηρίωσής τους, άσκησαν κριτική στις ελληνικές κυβερνήσεις για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς και την έλλειψη βούλησης για αποτελεσματική διεκδίκηση, αλλά τόνισαν ότι η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Στην εκδήλωση κατέστη σαφές, ιδίως από τους εκπροσώπους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ότι ο αγώνας είναι αγώνας διεκδίκησης κι όχι εκδίκησης, και η απαίτηση για την απόδοση δικαιοσύνης αποτελεί προϋπόθεση συμφιλίωσης των δύο λαών.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση την οποία συντόνισαν οι Κώστας Απατζίδης (πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ντίσελντορφ) και Γιώργος Ρούγας (πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ντίσελντορφ). Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Γρηγόρης Δελαβέκουρας, εκπρόσωποι ελληνικών συλλόγων και φορέων από την ευρύτερη περιοχή, Γερμανοί δημοκράτες καθώς και πλήθος κόσμου.