20 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2014, 07:39

Με συννεφιά και βροχές ο καιρός της Πέμπτης - Αναλυτική πρόγνωση

  • Με συννεφιά και βροχές ο καιρός της Πέμπτης - Αναλυτική πρόγνωση

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές, περιμένουμε για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. 

Αναλυτικά:

Καλό καιρό, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 18°C.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά, αναμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 14 °C.

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες περιμένουμε αρχικά στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18°C, ενώ βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην περιοχή της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας και ανατολικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 11 έως 18°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 20°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα όμως θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί που βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 16 έως 21°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.