19 Νοέμβριος 2014, 10:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2014, 10:49

Βγάζεις selfie; Είσαι αμαρτωλός, λέει το Ισλάμ

  • Βγάζεις selfie; Είσαι αμαρτωλός, λέει το Ισλάμ
  • Βγάζεις selfie; Είσαι αμαρτωλός, λέει το Ισλάμ
  • Βγάζεις selfie; Είσαι αμαρτωλός, λέει το Ισλάμ

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία δημοσίευμα που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει «αμαρτία» τις δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο selfies -τις αυτοφωτογραφίες- και καλεί τους μουσουλμάνους να τις αποκηρύξουν.

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο μηνιαίο περιοδικό της Γενικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) της Τουρκίας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «είναι απρεπές στη θρησκεία για ένα άτομο να εκθέτει την ιδιωτική του ζωή σε πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας και να τις μοιράζεται με άλλους ανθρώπους». 

Ο συντάκτης του άρθρου καλεί τους πιστούς να είναι προσεκτικοί προτρέποντας τους να προσεύχονται στον Θεό ώστε να τους δίνει δύναμη να αποφεύγουν τις αμαρτίες και να απασχολούνται με πιο χρήσιμα πράγματα.  

Την θέση της τουρκικής Γενικής Διεύθυνσης υποστήριξε ο πρώην μουφτής της Κωνσταντινούπολης, καθηγητής Αμπντουλαζίζ Μπεϊγιντίρ, ενώ ο ακαδημαϊκός Χαϊντάρ Κιρμπάσογλου, από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας αναρωτιέται εάν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα στην εν λόγω ντιρεκτίβα.

Το ίδιο θρησκευτικό όργανο είχε προ καιρού χαρακτηρίσει αμαρτία και την ανάρτηση φωτογραφιών που δείχνουν ζευγάρια να κρατούνται χέρι-χέρι.