19 Νοέμβριος 2014, 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2014, 10:04

Γ. Μπουτάρης: Όχι στο «παραμυθόδραμα» της Αμφίπολης

  • Γ. Μπουτάρης: Όχι στο «παραμυθόδραμα» της Αμφίπολης

Ασυγκράτητος πάντα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης λέει αυτό που σκέφτεται χωρίς περιστροφές. Το ίδιο έκανε και χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναφερόμενος στο χειρισμό των ανασκαφών στο Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

«Αυτή η θηριωδία πρέπει να σταματήσει. Περιμένουμε πότε θα βγει από τη γωνία ο Μεγαλέξανδρος και μπερδεύουμε και την αρχαιολόγο που κάνει τη δουλειά της» είπε με ένταση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για να προσθέσει: «Δεν έχω πρόβλημα να γίνει η Αμφίπολη το κέντρο του κόσμου, ακόμη και να βρούμε τον Μεγαλέξανδρο βαλσαμωμένο, αλλά δεν μου αρέσει η επιπολαιότητα».

Όμως ο Γιάννης Μπουτάρης δεν σταμάτησε εκεί. Έσπευσε να πει ότι ακόμα κι αν βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, δεν θα έδινε το παρόν στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στην Αμφίπολη, υπογραμμίζοντας ότι δεν θέλει το θέμα να γίνει ένα «παραμυθόδραμα».

Τελειώνοντας, όμως, έκανε την έκπληξη. Αναφέρθηκε στη σοφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος «όταν ο Ανδρόνικος έκανε τις ανασκαφές στη Βεργίνα, έκανε ένα χρόνο να πάει στον τάφο του Φιλίππου. Αφού τον ενημέρωσε ο Ανδρόνικος, πήγε κι έδωσε όσα χρήματα μπορούσε να δώσει».