19 Νοέμβριος 2014, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2014, 08:45

Ετοιμόγεννη εργαζόμενη καταγγέλλει απειλές από την εργοδοσία

  • Ετοιμόγεννη εργαζόμενη καταγγέλλει απειλές από την εργοδοσία

Σύμφωνα με την καταγγελία της 33χρονης στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηρακλείου, η γυναίκα είχε δεχθεί απειλές για χειροδικία, αλλά και υβριστικές επιθέσεις από την εργοδοσία. Παρότι είναι υπάλληλος γραφείου και εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, κάτι που σημαίνει πως ο εργοδότης βαρύνεται μόνο με τις ασφαλιστικές εισφορές, παραμένει απλήρωτη από τον Ιούνιο, ενώ τις οφείλουν δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και επιδόματα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι εργοδότες ζήτησαν από τη γυναίκα να υπογράψει την παραίτησή της, λίγες ημέρες πριν φέρει στον κόσμο το τρίτο της παιδί, προκειμένου να πάρει τα δεδουλευμένα της. Οι καταγγελλόμενοι έλαβαν κλήση από την Επιθεώρηση Εργασίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα candianews, προκειμένου να γίνει συνάντηση την Παρασκευή, καθώς η προβλεπόμενη ημέρα τοκετού της 33χρονης εργαζόμενης είναι η ερχόμενη Δευτέρα.

Στο πλευρό της εργαζόμενης βρίσκονται μια σειρά από Σωματεία του Ηρακλείου μεταξύ των οποίων η τοπική ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής.