19 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2014, 18:39

Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα πληγούν

  • Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Κακοκαιρία σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες περιμένουμε σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται ωστόσο στη δυτική χώρα από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.  

Αναλυτικά:

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή τις απογευματινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 21°C.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, με αισθητή βελτίωση από το βράδυ, αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν, στρεφόμενοι σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν φθάνοντας τα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19°C.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης όπου τα φαινόμενα το απόγευμα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, οι οποίοι σταδιακά το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα βόρεια. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας και ανατολικής Πελοποννήσου, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές με τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές όπου ενδέχεται να σημειωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, οι οποίοι από τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 23°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, οι οποίοι από τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 16 έως 22°C.