9 Ιούνιος 2013, 13:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:32

Δείτε από πού αναγκάζονται να τρώνε οι αξιωματικοί του στρατού

  • Σοκ για τους απόστρατους οι νέες περικοπές των συντάξεων 2

Οι αποδοχές των αξιωματικών έχουν κουρευτεί κατά 45%, με αποτέλεσμα να βιώνουν την πλήρη εξαθλίωση, σε σημείο που τρεις στους δέκα εν ενεργεία αξιωματικών και υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς, να αναγκάζονται να τρώνε από το συσσίτιο των εφέδρων.

Κι αν νομίζετε ότι επειδή τρώνε από τις μερίδες των φαντάρων, δεν χαλάνε ούτε ευρώ είστε γελασμένοι καθώς για κάθε μερίδα οφείλουν να καταβάλλουν 2,5 ευρώ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Πενταγώνου ολοένα και αυξάνονται οι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που δηλώνουν ότι επιθυμούν να έχουν και αυτοί μερίδα στο συσσίτιο της μονάδας τους, είτε είναι φασολάδα είτε είναι κατεψυγμένο ψάρι και κρέας.

Κύκλοι του ΓΕΣ υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία των στελεχών τους που σιτίζονται στις μονάδες είναι υπαξιωματικοί και Επαγγελματίες Οπλίτες. Πάντως αν υπολογίσει κανείς σε τι αριθμό αντιστοιχεί το 35% στους 50.000 υπαξιωματικούς και αξιωματικούς που υπηρετούν σήμερα στον Ελληνικό Στρατό είμαστε αντιμέτωποι με ένα ανησυχητικό φαινόμενο. Ποιο είναι το ηθικό φρόνιμα των ένστολων αυτών;

Αλλά και για τους υπόλοιπους υπαξιωματικούς και υπαξιωματικούς, που δεν διατρέφονται από το συσσίτιο της μονάδας τους, δεν είναι καλύτερα τα πράγματα.

Οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί κατά 45% . Και η μείωση αυτή έγινε σε μισθούς που δεν ήταν εξωπραγματικοί, με δεδομένο ότι το επάγγελμά τους έχει πολλές ιδιαιτερότητες και συνήθως δεν επιτρέπει λόγω των συχνών μεταθέσεων την εργασία της συζύγου.

 

Είναι να απορεί κανείς κατά πόσο υψηλό είναι το ηθικό των ανθρώπων που φυλάνε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Πηγή: spirospero.gr