9 Ιούνιος 2013, 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2014, 12:14

Κουβέλης: Διαφωνώ με τις απόψεις της Ρεπούση περί Γενοκτονίας

  • Κουβέλης: Διαφωνώ με τις απόψεις της Ρεπούση περί Γενοκτονίας

Ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στις απόψεις της Μαρίας Ρεπούση περί γενονκτονίας, τονίζοντας ότι διαφωνεί με αυτές.

Στην συνέντευξη που έδωσε στον Αγγελιοφόρο, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι σχετικά με το θέμα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων και του ελληνισμού της Ανατολής και τις απόψεις που εκφράζει η βουλευτίνα του κόμματός σας Μαρία Ρεπούση, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο:

"Είπα και στην πρόσφατη επίσκεψή μου στη Θεσσαλονίκη ότι είναι δεδομένος ο σεβασμός και η τιμή που αποδίδει η Δημοκρατική Αριστερά στους νεκρούς από τη γενοκτονία των Ποντίων και αυτό όχι μόνον ως στοιχείο προσβολής του λαού μας, αλλά και ως μέθοδος πολιτικής πρακτικής που προσβάλλει βάναυσα τη διεθνή νομιμότητα. Η μνήμη για μας λειτουργεί υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Η Μαρία Ρεπούση, ως ιστορικός, εξέφρασε τις προσωπικές απόψεις της, με τις οποίες διαφωνώ και οι οποίες δεν αφορούν τα ζητήματα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Η όλη αυτή συζήτηση λειτουργεί αποπροσανατολιστικά σε σχέση με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Είναι βεβαίως διαφορετικής τάξης θέμα η επίθεση ακραίων και φασιστικών κύκλων που της γίνεται. Επίθεση την οποία και καταδικάζουμε".

Πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα:

Κουβέλης: Οφείλουμε σεβασμό στη Γενοκτονία των Ποντίων