9 Ιούνιος 2013, 11:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:32

Ο σουλτάνος Σουλεϊμάν διαδηλώνει κατά του σουλτάνου Ερντογάν

  • Από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, στον κεμάλ Ατατούρκ

Ο σουλτάνος Σουλεϊμάν έγινε διαδηλωτής και διαδηλώνει κατά του σουλτάνου Ερντογάν.

Τι κι αν ο διάσημος ηθοποιός Χαλίτ Εργκέντς συμμετείχε σε σίριαλ που παρουσίαζαν μόνο τη θετική όψη της Κωνσταντινούπολης; Τις τελευταίες ημέρες δεν δίστασε να διαδηλώσει στην πλατεία Ταξίμ εναντίον της αλαζονείας του Τούρκου πρωθυπουργού.

Τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτήν την απόφαση τους εξήγησε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook...

«Σε όλη μου τη ζωή δεν ήμουν υπέρ του καβγά και της βρισιάς. Δεν σήκωσα ποτέ χέρι σε κανέναν. Είμαι αρκετά ήρεμος και ψύχραιμος άνθρωπος. Πιστεύω πως το πλέον άλυτο πρόβλημα μπορεί να λυθεί με συνομιλία, με αλληλοκατανόηση. Δεν στηρίζω και δεν θα στηρίξω κανέναν που ασκεί βία, ας είναι το κράτος, η αστυνομία, ο λαός, ακόμη και συγγενείς. Όποιος ασκεί βία θα γίνει άδικος, ακόμη κι αν έχει δίκιο. Όποιος έχει άδικο, όσο και να ασκεί βία, δεν θα έχει δίκιο. Σας παρακαλώ, σταματήστε τη βία και ξεκινήστε να ακούτε, να βλέπετε και να καταλαβαίνετε» έγραψε στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στη γειτονική χώρα, ο Εργκέντς μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του ανέβαλαν την προγραμματισμένη περιοδεία τους για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις. Αίσθηση προκάλεσε, μάλιστα, μια φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης: ο «σουλτάνος» απαθανατίζεται να κρατά από το χέρι τη σύζυγό του Μπεργκιουζάρ Κορέλ (τη γνωστή τηλεοπτική «Σεχραζάτ») και να φορούν μάσκα εκείνος και φουλάρι εκείνη για να προστατευτούν από τα χημικά που ρίχνει η αστυνομία.