18 Νοέμβριος 2014, 13:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2014, 14:14

Ποντιακοί χοροί στην 30ή «Philoxenia 2014»

  • Ποντιακοί χοροί στην 30ή «Philoxenia 2014»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η 30η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2014» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το ποντιακό στοιχείο να πρωταγωνιστούν!

Δια του ενιαίου εκθεσιακού χώρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, που αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τα αγαθά της εύφορης πιερικής γης, τις ποικίλες μορφές θεματικού τουρισμού και αναμφισβήτητα το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο, με τον επιβλητικό Όλυμπο.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Πιερία αλλά και ευρύτερα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από το τουριστικό υλικό που διανεμήθηκε και από τις πληροφορίες που παρείχαν οι υπάλληλοι των τμημάτων τουρισμού.

Χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής ανέδειξαν την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου. Από τις εκδηλώσεις δεν θα μπορούσε να λείπει το ποντιακό στοιχείο, ισχυρότατο στην περιοχή. Ο Ποντιακός Σύλλογος Δήμου Μεθώνης «Ο Πόντος» παρουσίασε ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.