8 Ιούνιος 2013, 12:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:32

Νέο μακελειό στην Σάντα Μόνικα των ΗΠΑ

  • Νέο μακελειό στην Σάντα Μόνικα των ΗΠΑ

Νέο μακελειό στην Σάντα Μόνικα των ΗΠΑ με έξι νεκρούς μεταξύ των οποίων και ο δράστης.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Καλιφόρνια, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα σπίτι κι άλλοι δύο  σε διαφορετικά σημεία, πριν πέσει νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών σε βιβλιοθήκη πανεπιστημιούπολης.

Oι αστυνομικοί είχαν λάβει αναφορά για ένοπλο «που έφερε πολλά όπλα» και άνοιγε πυρ με στόχο Ι.Χ. και λεωφορεία των συγκοινωνιών που κινούνταν στην περιοχή. Αυτόπτες μάρτυρες σε ένα λεωφορείο ανέφεραν ότι ένας άντρας με βαρύ οπλισμό έβαλε κατά του οχήματος.

Πριν την ανακοίνωση των νεκρών από την αστυνομία, ιατρικές υπηρεσίες στο Λος Άντζελες είχαν αναφέρει το θάνατο τουλάχιστον μιας γυναίκας από τους πυροβολισμούς. «Τρεις γυναίκες εισήχθησαν στο νοσοκομείο», δήλωσε γιατρός στο UCLA Medical Center. «Δύο εξ αυτών», διευκρίνισε, «ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η μία κατέληξε και η άλλη είναι στο χειρουργείο σε κρίσιμη κατάσταση». «Τρεις ακόμη τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του UCLA στη Σάντα Μόνικα με ελαφρά τραύματα», δήλωσε ο γιατρός σε εκπομπή του CNN.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά βρισκόταν ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς συμμετείχε σε φιλανθρωπική εκδήλωση.

«Είμαστε ενήμεροι για το περιστατικό, αλλά δεν επηρεάζει την επίσκεψη. Προς το παρόν, παραμένει αρμοδιότητα της τοπικής αστυνομίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ασφάλειας του προέδρου, Έντγουιν Ντόνοβαν.