7 Ιούνιος 2013, 06:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:32

Η διαδηλώτρια με το κόκκινο φόρεμα σπάει τη σιωπή της

  • Η διαδηλώτρια με το κόκκινο φόρεμα σπάει τη σιωπή της

Η φωτογραφία με τη νεαρή γυναίκα, με το κόκκινο φόρεμα που διαδηλώνει στην πλατεία Ταξίμ, έκανε τον γύρο τον κόσμου, μέσω των social media.

Τη στιγμή που δέχεται στο πρόσωπο χημικά από αστυνομικό, έγινε το σύμβολο της «γυναίκας διαδηλώτριας» για τη χώρα της. Ίσως και για πολλές εκτός συνόρων. Μάλιστα, λέγεται πως η συγκεκριμένη εικόνα έγινε η αφορμή για να βγει ακόμη περισσότερος κόσμος στους δρόμους της γειτονικής Τουρκίας.

Η ίδια, μιλώντας για πρώτη φορά, στο CNN, δηλώνει πως δεν επεδίωκε να προκαλέσει ξεσηκωμό με αυτή την εικόνα. «Αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία είναι η αντίδραση του λαού», λέει η Τσεϊντά Σουνγκούρ.

Μάλιστα, δεν δίστασε να πει πως έχει έρθει σε «άβολη θέση» με το να γίνει το σύμβολο της συγκεκριμένης κίνησης, καθώς στο πάρκο μαζί της, βρίσκονταν πολλοί ακόμη άνθρωποι που βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση με εκείνη. «Υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι στο πάρκο που κι εκείνοι ψεκάστηκαν με δακρυγόνα. Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε εκείνους και εμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όσον αφορά τη βία από την πλευρά της αστυνομίας που προέκυψε μέσα από την ήρεμη και καθιστική διαμαρτυρία τους για τα σχέδια ανάπλασης του πάρκου Γκέζι, η ίδια δηλώνει πως δεν είναι κάτι που την εξέπληξε.

Πηγή: koolnews.gr