18 Νοέμβριος 2014, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2014, 08:21

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι μετά τον διπλό σεισμό

  • Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι μετά τον διπλό σεισμό

Σε δηλώσεις του το πρωί ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης δεν απέκλεισε την πιθανότητα για έναν νέο μεγαλύτερο σεισμό από την περιοχή του Ευβοϊκού Κόλπου. Ο κόσμος πρέπει να προσέχει, σημείωσε, γιατί η περιοχή που έδωσε τις δύο δονήσεις τα ξημερώματα είναι μεγάλης σεισμικότητας.

Πάντως ο Άκης Τσελέντης διευκρίνισε ότι το επίκεντρο του σεισμού δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης, είναι όμως πολύ κοντά σ' αυτό, αλλά εκτίμησε ότι σεισμοί σαν τους σημερινούς δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν το ρήγμα της Αταλάντης.

Την άποψη ότι το επίκεντρο των σημερινών σεισμών δεν βρίσκεται στο ρήγμα της Αταλάντης αλλά λίγο νοτιότερα και κοντά σε αυτό, διατύπωσε και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γιώργος Δρακάτος.

Πάντως ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας σε νεότερες δηλώσεις του το πρωί, είπε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ενεργοποίησης του γνωστού ρήγματος της Αταλάντης που είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό του 1894, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, έναν τέτοιο μεγάλο σεισμό μπορεί να δώσει κάθε 700 με 800 χρόνια.