17 Νοέμβριος 2014, 22:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2014, 22:24

16χρονος δολοφονήθηκε επειδή δεν ήθελε να παντρευτεί

  • 16χρονος δολοφονήθηκε επειδή δεν ήθελε να παντρευτεί

Ο Ονούρ Σαντάλ είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Μόλις 16 ετών και ερωτευμένος με ένα συνομήλικο κορίτσι, κάπου στη δυτική Τουρκία, αν και ήξερε τα «έθιμα» δεν έδωσε σημασία. Και το πλήρωσε με τη ζωή του.

Ο 16χρονος εξαφανίστηκε στις 13 Νοεμβρίου, βασανίστηκε και έπειτα θάφτηκε ζωντανός από τον πατέρα και τον 18χρονο αδερφό της αγαπημένης του, οι οποίοι τον κατηγορούσαν ότι είχε συνάψει σεξουαλικές σχέσεις μαζί της αλλά δεν ήθελε να την παντρευτεί.

Ήταν «έγκλημα τιμής. Το έχω μετανιώσει. Δεν θα έπρεπε να φθάσω στο σημείο να κάνω κάτι τέτοιο» δήλωσε ο πατέρας της συντρόφου του στην αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ο Ονούρ, που ήταν από το Ντενιζλί, δέχθηκε 65 μαχαιριές, πριν να θαφτεί ζωντανός και να πεθάνει από ασφυξία λόγω του χώματος που γέμισε τους πνεύμονές του.  Το άψυχο σώμα του βρέθηκε σε δάσος και όπως αποκάλυψε ο ένας από τους δράστες, ο 16χρονος μιλούσε μέχρι τη στιγμή που τον έθαψαν και ζητούσε να τον συγχωρήσει η μητέρα του.

Εκτός από τον πατέρα και τον αδερφό του κοριτσιού συνελήφθησαν και τρεις φίλοι του δεύτερου, που ήταν παρόντες στο έγκλημα, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι.