17 Νοέμβριος 2014, 19:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2014, 19:36

Περίεργο περιστατικό ανοιχτά της Κω αναφέρει ο τουρκικός Τύπος

  • Περίεργο περιστατικό ανοιχτά της Κω αναφέρει ο τουρκικός Τύπος
    Φωτογραφία αρχείου

Για «ναυτική αναμέτρηση» ανοιχτά της Κω και της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) κάνει λόγο δημοσίευμα της Hurriyet, που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Σύμφωνα με αυτό, Τούρκοι ψαράδες ανέφεραν ότι ελληνική ακταιωρός από την Κω «παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά του Μπόντρουμ περί το μεσημέρι».

Προσεγγίζοντας «σε απόσταση 50 μέτρων», το ελληνικό πλοίο κάλεσε τους ψαράδες να επιστρέψουν στην ακτή και τότε τουρκικό υποβρύχιο από τη βάση της Μαρμαρίδος αναδύθηκε και προσέγγισε στο σημείο ενώ έπλεε προς Κουσάντασι.

«Το υποβρύχιο ανήρτησε την τουρκική σημαία με αποτέλεσμα η ελληνική ακταιωρός να υποχωρήσει στα διεθνή ύδατα, πριν στραφεί εκ νέου πίσω με κατεύθυνση την Τουρκία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το ελληνικό σκάφος παρακολουθούσαν αξιωματικοί του τουρκικού ναυτικού από το κατάστρωμα του υποβρυχίου και «από κοντινή απόσταση».

Το Dogan, κατά την Hurriyet, έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το περιστατικό, το οποίο φέρεται να έληξε στις 3:20 μετά το μεσημέρι όταν οι Τούρκοι ψαράδες επέστρεψαν στην ακτή και η ελληνική ακταιωρός στην Κω.