17 Νοέμβριος 2014, 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2014, 19:46

Κρότου-λάμψης και χημικά στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Στα δύο κόπηκε η πορεία για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν διαδηλωτές του αντιεξουσιαστικού χώρου την ώρα που έφταναν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Έγινε χρήση δακρυγόνων αλλά και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να επιχειρήσουν να διαφύγουν στα στενά γύρω από το Μέγαρο Μουσικής και το Αιγινήτειο νοσοκομείο.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απωθήθηκε και αυτό από τα ΜΑΤ. Χημικά έπεσαν και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους.

Ο σταθμός του μετρό στους Αμπελόκηπους είναι ο μοναδικός που παραμένει ανοιχτός. Τα,δε, Εξάρχεια είναι περικυκλωμένα από αστυνομικές δυνάμεις, οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή από την λεωφόρο Αλεξάνδρας, κλειστοί.

Σύμφωνα με το Ρ/Σ Κόκκινο μέχρι στιγμής έχουν γίνει 35 προσαγωγές. Νωρίτερα διαδηλωτές έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι στην φετινή πορεία της Αθήνας συμμετείχαν 35.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 10.000 στο μπλοκ του ΠΑΜΕ.