17 Νοέμβριος 2014, 18:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2014, 18:22

Νέο τετ α τετ Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου

  • Νέο τετ α τετ Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου
    Φωτογραφία: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ώρα που η τρόικα συνεχίζει τα τελεσίγραφα (το τελευταίο ζητούσε εντός των 48ωρών να κλείσουν οι εκκρεμότητες ), ο πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να έχουν νέο τετ α τετ την Τρίτη στο Μαξίμου.

Την πόρτα του Μαξίμου, πάντως, πέρασε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις και οι διαρροές περί απομάκρυνσής του.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει η τρόικα», είπε μετά το ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά προσθέτοντας  ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Σε ερώτηση για την διαρροή από την πλευρά της Κομισιόν για  τελεσίγραφο 48 ωρών ο Γκίκας Χαρδούβελης απάντησε «δεν υπάρχει τελεσίγραφο, από εσάς το ακούω».

Νωρίτερα, πάντως, πηγές του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν ότι οι επαφές με την τρόικα συνεχίζονται αλλά ότι «και η διαπραγμάτευση έχει τα όριά της».

Ο Γκ. Χαρδούβελης, που την Τρίτη θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απάντησε αρνητικά στην ερώτηση δημοσιογράφου αν αισθάνεται ότι τον «άδειασαν».

Την Παρασκευή ο προϋπολογισμός

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς  ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με την τρόικα συνεχίζονται. «Αφορούν την περάτωση της τρέχουσας αξιολόγησης, ούτως ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μεταμνημόνιο εποχή, στις οποίες κεντρικό σημείο είναι και το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε, δε, να υπενθυμίσει τα όσα δήλωσε στις 6 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Eurogroup. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε πει ότι η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει το τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2015, με εκτιμήσεις για πρωτογενές πλεόνασμα 1,8% φέτος, έναντι 1,5% πέρυσι.