7 Ιούνιος 2013, 12:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:33

Μαθητές δεν πήγαν στις εξετάσεις γιατί δεν είχαν να φάνε

  • Αυστραλία: Εκμάθηση ελληνικής γλώσσας σε νηπιαγωγεία της Βικτώριας

Μαθητές που φοιτούν στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας δεν πήγαν να γράψουν διαγώνισμα τις προηγούμενες ημέρες, γιατί δεν είχαν να φάνε, αφού οι δυσκολίες διαβίωσης δεν άφηναν πολλά περιθώρια, στην οκταμελή οικογένειά τους.

Σύμφωνα με το ilialive.gr η υποδιευθύντρια του σχολείου ενημέρωσε την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη και χθες, μόλις μετά από δύο ημέρες, κλιμάκιο της οργάνωσης, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Λαγκαδινό βρέθηκε στο Περιστέρι του δήμου Ήλιδας και επισκέφθηκε την πολύτεκνη οικογένεια της κ. Ανδριάνας Ανδριοπούλου, προσφέροντας ηθική και υλική συμπαράσταση.

Μάλιστα, ανάλογα περιστατικά, όπου μαθητές δεν προσήλθαν στα διαγωνίσματα του σχολείου τους ήταν αρκετά και η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη μέσω του δασκάλου του χωριού, ειδοποίησε όλες τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, να προσέλθουν στα γραφεία της οργάνωσης στην Αμαλιάδα για να λάβουν τρόφιμα και ρούχα για τα παιδιά, όπως κι έγινε.

Η οικογένεια της κ.  Ανδριοπούλου από το Περιστέρι, που έχει 6 ανήλικα παιδιά  δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και έτσι χθες το πρωί το κλιμάκιο της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης  επισκέφτηκε το σπίτι της για να της εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της.

Ο σύζυγός  της  είναι άνεργος, το επίδομα πολυτέκνων έχει διακοπεί και όπως χαρακτηριστικά αναρωτήθηκε ο κ. Λαγκαδινός:  «πώς αλήθεια  να περάσουν τα παιδιά αυτές τις δύσκολές εποχές της οικονομικής κρίσης;…».

Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη  έδωσε ρούχα, παπούτσια για όλη την οικογένεια, παιχνίδια για τα παιδιά, πολλά τρόφιμα από αυτά που προσφέρουν οι πολίτες   έξω από τα Σούπερ Μάρκετ. Το κρέας  ήταν προσφορά της ΚΡΕΑΤΟΠΗΓΗΣ του Παναγιώτη Βυθούλκα.

Τα παιδιά που δεν είχαν καταφέρει να προσέλθουν  στο διαγώνισμα, θα συνεχίσουν κανονικά και οι καθηγητές τους τα περιμένουν με πολύ αγάπη και στοργή να συνεχίσουν τις σπουδές τους.