7 Ιούνιος 2013, 09:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:33

Success Story με 2 εκατ. Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας

  • Success Story με 2 εκατ. Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας

Success Story και ανάκαμψη βλέπει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όταν 838.910 νοικοκυριά με 2.190.933 Έλληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,του Τμήματος Στατιστικής, ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και την ανεργία να ανέρχεται στο 26,8% το Μάρτιο από 26,7% το Φεβρουάριο και 22,2% το Μάρτιο του 2012 σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων φτάνει το 1.309.000 άτομα.

Συγκεκριμένα,υπάρχουν 838.910 χιλιάδες νοικοκυριά,με 2.190.933 μέλη που ζούν με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από τις 12.852 ευρώ.Οι ανισότητες στα εισοδήματα είναι μεγάλες.Ο δείκτης που εξετάζει το μερίδιο του εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού,προς το εισόδημα του φτωχότερου 20% του πληθυσμού,έχει αριθμό ίσο με το 5.Δηλαδή,αυτό σημαίνει ότι το μερίδιο του εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού,είναι πέντε φορές υψηλότερο από το εισόδημα του φτωχότερου 20% του πληθυσμού.Επιπλέον,πάνω από το 80% του δείγματος, πιστεύει πως ο δείκτης της προσδοκώμενης φτώχειας τους προσεχείς 12 μήνες θα επιδεινωθεί περαιτέρω.

Όπως υποστηρίζει, ο κ. Σαμαράς, οι λανθασμένες εκτιμήσεις από μέρους του Ταμείου που συνέτειναν σε βαθύτερη του αναμενόμενου ύφεση, καθώς και σε μεγάλη αύξηση της ανεργίας.

Σημειώνει δε ότι «αν και μία έγκαιρη αναπροσαρμογή των στόχων θα είχε μετριάσει την ύφεση, σε μια τέτοια περίπτωση το πρόγραμμα θα απαιτούσε πρόσθετη χρηματοδότηση και εκείνη την στιγμή, το ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν ήταν προετοιμασμένες να δανείσουν περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια για τη διάσωση της Ελλάδας».

Το Μέγαρο Μαξίμου αντί να αναζητήσει ευθύνες για την κατάντια μας μιλάνε για επιτυχίες και πράσινα άλογα!!! Την ίδια ώρα το επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης αντί να αδειάσει το ΔΝΤ τονίζοντας ότι εδώ και χρόνια με τις πολιτικές του κάθε άλλο παρά βοήθα την χώρα μας να ορθοποδήσει, κάνει τουμπέκι ψιλοκομμένο.. Γνωρίζει καλά ότι είναι  ένα εργαλείο των τραπεζών, πτωχυμένο ιδεολογικά, που η εγχώρια ελίτ το έβαλε στο παιχνίδι και δεν τα βάζει μαζί τους σε καμία περίπτωση. Προτιμά να αφήνει την χώρα μας να διατηρείται  σε κατάσταση ασθενούς υπό μηχανική υποστήριξη, ώστε να εξαρτιέται (το κράτος-θύμα) από αυτό.

Σχετικά άρθρα:

Focus: Η Ελλάδα βιώνει ανθρωπιστική τραγωδία όχι success story