17 Νοέμβριος 2014, 13:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2014, 14:16

Η Χουριέτ ξαναγράφει την ιστορία των κατεχομένων με προκλητικό τρόπο!

  • Η Χουριέτ ξαναγράφει την ιστορία των κατεχομένων με προκλητικό τρόπο!
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με τον εύγλωττο και... εμπορικό για τους Τούρκους τίτλο «Ζήτω η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», η εφημερίδα Hürriyet δημοσιεύει άρθρο του Γιουσούφ Κανλί που ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζει την εικόνα φερέφωνου της επίσημης τουρκική κυβέρνησης. Γιατί; Διότι καλεί τους Κυπρίους να αναγνωρίσουν τετελεσμένα στην κατεχόμενη Κύπρο και να δεχτούν ότι «η Κύπρος δεν είναι εντελώς δική τους» και ότι «έχουν εταίρους στη βόρεια Κύπρο». Ισότιμους μάλιστα!

Κατά τον Γιουσούφ Κανλί, που γράφει με αφορμή την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, «η ΤΔΒΚ είναι σήμερα μια πραγματικότητα» και καλά θα κάνουν όλοι να δεχτούν ότι προκειμένου να επέλθει διευθέτηση του Κυπριακού θα πρέπει να αναγνωριστεί η ύπαρξη δύο ίσων δημοκρατιών, δύο λαών, δύο θρησκειών και δύο γλωσσών.

Η σχέση τους, συμπληρώνει ο Κανλί «δεν πρέπει να είναι αυτή της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, αλλά αυτή των δύο ισότιμων κοινοτήτων που μοιράζονται την ίδια πατρίδα». Επικρίνει δε με όλους τους δυνατούς τρόπους την «αλαζονεία» και την «άρνηση» της μόνης νόμιμης κυβέρνησης της Κύπρου, αυτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ισχυριζόμενος ότι τα θέλει «όλα δικά της».

Βέβαια ο Τούρκος δημοσιογράφος λησμονεί να αναφερθεί στην εισβολή, την οποία ασφαλώς αποκαλεί «επέμβαση», στους χιλιάδες εποίκους που έχει μεταφέρει εκεί η Άγκυρα και τη συνεχή από το 1974 κατοχή εδαφών μιας ανεξάρτητης χώρας.