7 Ιούνιος 2013, 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2014, 17:24

Φασολάκια σουρβά με πλιγούρι

  •  Φασολάκια σουρβά με πλιγούρι

Τα αγαπημένα φασολάκια των Ποντίων είναι τα μπαρμπούνια, τα οποία ονόμαζαν πατίτσα. Ένας τρόπος μαγειρέματος ήταν σουρβάς με πλουγούρ.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό φασολάκια μπαρμπούνια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 φλ. πλιγούρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε τα φασολάκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα, μαζί με το πλιγούρι.
  2. Προσθέτουμε μπόλικο νερό, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν.
  3. Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε για λίγο να βράσουν όλα μαζί.
  5. Όταν βράσουν τα φασόλια με το πλιγούρι, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.
  6. Το φαγητό γίνεται ζουμερό σαν σούπα (σουρβάς).
  7. Στο σερβίρισμα αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr