8 Ιούνιος 2013, 13:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2014, 12:15

Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας: Ψήφισμα αναγνώρισης Γενοκτονίας Ασσυρίων

  • Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτόνια των Ποντίων στο Άνω Ζερβοχώρι | 10 Μαΐου 2014

Ο Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας και Περιχώρων εξέδωσε στις 29 Μαΐου 2013 ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων από το οθωμανικό, νεοτουρκικό και κεμαλικό καθεστώς. Ακολουθεί το ψήφισμα.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΣΣΥΡΙΩΝ

Ο Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας και Περιχώρων και το Διοικητικό Συμβούλιο με το παρόν ψήφισμα υποστηρίζει τον αγώνα της Ασσυριακής κοινότητας για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας της, από το οθωμανικό νeοτουρκικό και κεμαλικό καθεστώς.

Η γενοκτονία των Ασσυρίων είναι ένα ιστορικά τεκμηριωμένο γεγονός, που αναγνωρίζετε από κοινοβούλια και επιστημονικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο. Η άρνησή της λειτουργεί απαλλακτικά για τους θύτες και θεvρείται το τελυταίο στάδιο της γενοκτoνίας των αυτοχθόνων χριστιανικών λαών της Ανατολής από τους οθωμανούς Τούρκους.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ασσυρίων από το οθωμανικό, νεοτουρκικό και κεμαλικό καθεστώς όπως έπραξε για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Απαιτούμε από την σημερινή Τουρκία ως διάδοχο κράτους, να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ασσυρίων και συμμορφωθεί με τους κανόνες του Διεθνούς δικαίου, δείχνοντας ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ επιθυμεί να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Πρόεδρος: Τσεραχίδη Άννα

Αντιπρόεδρδος: Τσεραχίδης Ηλίας

Ταμίας: Kεπετζή Μαρίνα

Γεν. Γραμματέας: Σοϊλεμετζίδη Ναταλία

Εκπρ. Δημ. Σχέσεων: Φετσένκο Σβετλάνα

Υπ. Χορευτικού: Αβραμίδη Τατιάνα

Μέλη: Ιβάνοβα Αγάπη, Παπαδοπουλου Σοφία, Φωτιάδη Αναστασία

Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας και Περιχώρων
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου


Δείτε το ψήφισμα του Συλλόγου στο τέλος του άρθρου.

Gallery