6 Ιούνιος 2013, 10:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:33

Διεθνείς Αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας στον Πόντο!

  • Διεθνείς Αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας στον Πόντο!

Διεθνείς Αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας στον Πόντο με την συμμετοχή Ελληνικής αποστολής. Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Συλλόγου που θα πάρει μερός στους αγώνες.

Ο Σύλλογός Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την Συμμετοχή της Ομάδας Παραδοσιακής Τοξοβολίας του, στoυς Διεθνείς Αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας που θα γινουν στην περιοχή Gümüşhacıköy (Αργυροχώριον) της Επαρχίας της Αμάσειας του Πόντου στην Τουρκία, 22 & 23 Ιουνίου 2013.

Εκπροσωπώντας για αλλη μια φορά την Ελληνική Πολεμική & Πολιτιστική Παράδοση, συνεχίζοντας τις διεθνείς συμμετοχές μας και αμέσως μετα την Συμμετοχή μας στο Διεθνείς Αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην Κωνσταντινούπολη (15 - 16 Iουνίου 2013), θα παρευρεθούμε σε ενα απο τα σημαντικότερα φεστιβάλ παραδοσιακής τοξοβολίας της Ευρώπης, καθ'όσον εκεί θα παρευρίσκονται οι κορυφαίοι τοξότες από 18 χώρες, πέραν των κορυφαίων Τουρκικών Συλλόγων τοξοβολίας.

H οκταμελής αποστολή της ομάδος μας θα παρουσιάσει στο κοινό του Πόντου στιγμές αναβιώσεως αρχαίας Κλασικής και ύστερης Βυζαντινής τοξοβολίας, διεκδικώντας με την παρουσία της την διάκριση στους τοξευτικούς αγώνες.

Το φεστιβάλ, δεν περιορίζεται στον στενό ορίζοντα των τοξευτικών αγώνων, αλλά διαχέει την ευρύτητά του και στην σημασία των  πολιτιστικών χαρακτηριστικών που κάθε εθνική αποστολή έχει να επιδείξει. Εθνικές παραδοσιακές λαϊκές φορεσιές, ανακατασκευές οπλισμού, τόξων και πολεμικών εξαρτήσεων, σε συνδυασμό με πλήθος καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα από τους διοργανωτές, μετατρέπουν την όλη εκδήλωση σε μιά σπάνια γιορτή για τον ίδιο τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Δείτε την φωτογραφία στο τέλος του άρθρου.

Gallery