5 Ιούνιος 2013, 16:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:33

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται o Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

  • Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται o Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

Σε νοσοκομείο της Πολωνίας νοσηλεύεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής του κανόε καγιάκ, Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που βρίσκεται εκεί για τους προκριματικούς του παγκοσμίου κυπέλλου, βρέθηκε λιπόθυμος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε στην πόλη Μπίντγκοζ, από τον συναθλητή του Παπασάββα.

Οι πρώτες ενδείξεις μιλούσαν για αιμάτωμα στο κεφάλι, ωστόσο έπειτα από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από καλπάζουσα μορφή λευχαιμίας.

Ο Κιλιγκαρίδης δεν πήρε μέρος στους αγώνες καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονταν σε εμπύρετη κατάσταση.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα όπως ανέφερε συγκλονισμένος στο «Vima.gr» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Αντώνης Νικολόπουλος «ο Κιλιγκαρίδης παρουσίαζε συνεχώς δέκατα και υποβάλλονταν σε εξετάσεις. Μάλιστα πριν την αναχώρησή του για την Πολωνία του είχαμε πει, μήπως δεν θα έπρεπε να πάει να αγωνιστεί και να επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας. Μας απάντησε ότι είχε κάνει εξετάσεις και ήταν αρνητικές».

Το μεσημέρι της Τετάρτης αναχώρησαν από την Αθήνα η σύζυγός του, η μητέρα του και άλλα δύο συγγενικά πρόσωπά του, ενώ δίπλα στον άτυχο έλληνα πρωταθλητή βρίσκεται συνεχώς ο πολωνός τεχνικός σύμβουλος της ελληνικής ομοσπονδίας κ. Ζίσλαβ Ζούμπσκι. Οπως επισήμανε ο κ. Νικολόπουλος «αυτό στο οποίο ελπίζουμε είναι να βγει από το κώμα».